Diensten

Onze dienstverlening bestaat uit het leveren, installeren en onderhouden van network-en storage solutions en security software.

Network solutions en Security solutions:
Een goed opgebouwd netwerk bestaat uit diverse onderdelen: een switching omgeving met routers, eventueel aangevuld met wireless accesspoints en een network behavior analysis systeem. Op dit netwerk zijn een of meerdere server aangesloten bijvoorbeeld: een fileserver, mailserver, backupserver, terminal server en eventueel een webserver.
Om uw gebruikers op een veilige manier gebruik te laten maken van internet is er ook een security solution. Centraal staat de firewall, die gebruikers, protocollen, applicaties toelaat of juist blokkeert. De proxyserver zorgt ervoor dat alle interne gebruikers communiceren middels de proxy met het Internet. Policies bepalen wie wat wanneer mag doen, en welke categorie├źn van websites wel en niet bezocht mogen worden.
Medewerkers die niet op kantoor zijn, kunnen via een vpn verbinding veilig communiceren met het bedrijfsnetwerk. De antivirus software is het sluitstuk van de security solution.

Storage solutions:
Het is van groot belang uw bedrijfskritische gegevens te beschermen. Het backuppen van uw gegevens wordt vaak vergeten. Wij verzorgen de traditionele tape-backup maar ook continue backup oplossingen op harddisc.

Virtualization met Microsoft Hyper-V:
Pijl Automatisering maakt gebruik van de Microsft Hyper-V role om server hardware effici├źnter en effectiever te gebruiken. Microsoft Hyper-V is bedoeld als een betrouwbare en geoptimaliseerde virtualisatieoplossing om het servergebruik te verbeteren en kosten te verlagen.
Wij implementeren en ondersteunen het gebruik van Microsoft Hyper-V in combinatie met een SAN. De Hyper-V hosts worden in fouttolerante cluster geplaatst. Er kan dan gebruikt worden gemaakt van dee Live Migration-feature van Hyper-V server 2008 R2, die zorgt voor fouttolerante virtuele machines zonder down-time wanneer wordt overgegaan op andere geclusterde hosts.